Koningin Julianaschool
Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

De scholen zijn weer begonnen

De scholen zijn weer begonnen! Die zin lezen we normaal gesproken op spandoeken langs de weg na de zomervakantie, maar nu is het ook sinds 11 mei van toepassing. We zijn z’n allen begonnen aan een nieuwe, spannende periode.
Gedurende de meivakantie is er door veel collega’s hard gewerkt om de herstart van de school zo goed mogelijk te laten verlopen. Wat waren we met z’n allen blij om de eerste groep kinderen vorige week maandag weer te kunnen begroeten. Het voelde enerzijds wat onwerkelijk, maar tegelijkertijd ook weer zeer vertrouwd om elkaar weer “fysiek” te zien. In het begin nog wat onwennig met alle instructies en handelingen die het protocol opstart basisonderwijs voorschrijft. We zijn nu anderhalve week verder en het begint al een beetje als routine aan te voelen. De halve klassen, de noodopvang en de contacten met de kinderopvang, het loopt tot nu toe op rolletjes. Ik zie dat de leerkrachten, maar zeker ook de kinderen samen in een ontspannen en goede werksfeer hun uiterste best doen. Mijn complimenten voor de wijze waarop u als ouder rekening houdt met deze bijzondere omstandigheden bij het halen en brengen van uw kind(eren).
Gisterenavond kregen we het bericht dat het kabinet voornemens is om het basisonderwijs vanaf 8 juni voor alle leerlingen volledig te openen. Wat fijn dat we de laatste periode van dit bijzondere schooljaar samen goed kunnen afsluiten. In de volgende nieuwsbrief wordt u hierover verder geïnformeerd. Zonnige Hemelvaartsdag gewenst!

Hartelijke groet, Esther Gunsing

 

Naar het overzicht