Koningin Julianaschool
Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Het schoolmaatschappelijk werk (SMW) is er voor jou!

Het SMW is er speciaal voor jouw kind en jou als ouder op deze school. Wanneer het even niet zo lekker loopt, of wanneer je behoefte hebt aan iemand die met jou en je kind meekijkt, zijn wij er! Deze keer belichten we het thema ‘Pesten’!
 
Voorbeeld: Je merkt dat je kind thuis wat boos en mogelijk wat verdrietig is. Geen zin heeft om naar de school te gaan. En wanneer je hiernaar vraagt geeft je kind aan dat sommige kinderen niet aardig doen, buitensluiten of hem/haar zelfs pijn doen. Pesten kan in verschillende vormen en mate voorkomen. Oók pesten via Social Media komt steeds vaker voor! Veel kinderen hebben een mobiele telefoon en zitten op verschillende Social Media zoals Whatapp, Instagram, Snapchat en Facebook. Voor deze laatste vorm: het online pesten hebben we een brochure toegevoegd. Het is natuurlijk van groot belang dat je kind zich veilig en lekker voelt op school en dat het pesten, het gevoel van gepest worden, stopt. Iedere basisschool heeft een pestprotocol en zijn hier alert op. Toch kan het prettig zijn om in gesprek te gaan met het SMW. Het SMW kan samen met jou en eventueel je kind in gesprek gaan om te kijken naar mogelijke oplossingen.

Kijk voor meer informatie in de bijgevoegde brochure over pesten op Social Media. Aan het SMW zijn geen kosten verbonden. Ik ben Angela Litjens, ervaren schoolmaatschappelijk werker en ben op maandagen, donderdagen en vrijdagen bereikbaar via a.litjens@santepartners.nl

 

Naar het overzicht