Koningin Julianaschool
Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Hou vol!

We zijn dit jaar in een bijzondere situatie gestart. De Julianaschool is gesloten tot in ieder geval 25 januari en onze kinderen krijgen les op afstand. We hopen van harte dat de lockdown ons weer richting het oude normaal brengt. Daar doen we het toch voor! Voor het zover is, zullen we met elkaar door de zure appel heen moeten bijten. Corona is immers nog niet klaar met ons. Wij doen, als team van de Julianaschool, onze uiterste best om ook aankomende week alle kinderen zo goed als het kan onderwijs op afstand te geven. Dat vraagt het nodige van ons allemaal.
Omdat jonge leerlingen het beste op school leren, vindt het kabinet het belangrijk dat basisscholen zo snel mogelijk open gaan. Daarom kijkt het kabinet naar verwachting volgende week opnieuw hoe de situatie is en wat er mogelijk is. Daarvoor is meer informatie over de ‘Britse variant’ van het virus nodig. We blijven u over de situatie op de hoogte houden.
Inmiddels zit de tweede week van het thuisonderwijs er op. Mooi om te zien hoe snel de meesten hun weg weer hebben gevonden en steeds vertrouwder raken met online les en thuis werken. We merken dat het bij steeds meer kinderen goed lukt om in te loggen op de juiste tijden en online vinden de kinderen van de bovenbouw elkaar al goed. Ook merken we dat er verschillen zijn in de ruimte voor ouders om de kinderen te begeleiden als het nodig is. Bij veel kinderen is het aanbod en het contact met de leerkracht voldoende. Bij sommige kinderen niet en dan is het fijn als we die signalen ontvangen. We gaan dan met u of uw kind in gesprek waar we kunnen ondersteunen op afstand. Het is steeds samen kijken wat haalbaar is. Voor sommigen is het fijn als er meer contactmomenten zijn, voor anderen juist niet. Daarom bieden we vaste momenten aan met daarnaast de mogelijkheid voor afstemming met de leerkracht indien er meer nodig is. Ga zo door en hou vol kinderen en ouders; hopelijk nog één week!

 

 

Naar het overzicht