Koningin Julianaschool
Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Ingezonden nieuwsbrief Basisonderwijs

Welkom bij de jeugdgezondheidszorg

De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) helpt bij het gezond en veilig opgroeien van kinderen van 0 tot 18 jaar. Dit doet de JGZ op het consultatiebureau, op school en in de wijk. Iedere school heeft een eigen JGZ-team, bestaande uit een doktersassistent, een jeugdverpleegkundige en jeugdarts.

Wij werken volgens de richtlijnen van het RIVM om verspreiding van het corona virus te voorkomen: als wij zelf klachten hebben, blijven wij thuis. We maken alles wat we gebruiken vaak schoon en wassen onze handen. Ook geven wij geen handen.

Standaardonderzoeken

Op de basisschool krijgen kinderen twee standaardonderzoeken. Dit gebeurt rond 6 jaar en rond 10 jaar door de doktersassistent. Bij deze onderzoeken wordt gelet op de groei en ontwikkeling. Ook wordt gevraagd hoe het met uw kind thuis, op school en in de vrije tijd gaat. Ouders/verzorgers zijn bij deze onderzoeken niet aanwezig. U krijgt thuis voorafgaand aan het onderzoek een brief met daarbij een vragenlijst. U kunt hierop ook aangeven of u vragen heeft over de gezondheid of het gedrag van uw kind.

Spreekuren

Zijn er bijzonderheden of heeft u vragen, dan wordt u samen met uw kind uitgenodigd voor het spreekuur van de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Ook kunt u zelf een afspraak maken als u vragen heeft over de ontwikkeling, gezondheid (gehoor, zien, motoriek, groei), welzijn of opvoeding van uw kind. Hierbij kunt u denken aan onderwerpen als eten, slapen, zindelijkheid, de sociaal-emotionele ontwikkeling en de puberteit (als het kind iets ouder is).

Nog vragen of een afspraak maken:

http://www.vggm.nl/jeugdengezondheid

Stuur een email naar: ggd@vggm.nl

Of bel ons op werkdagen tussen 9.00u en 17.00u, tel: 088 - 355 6000.
 

Wij hopen uw kind binnenkort te zien,
het JGZ-team

 

 

Naar het overzicht