Koningin Julianaschool
Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Internationaal Lichtfestival Kasteel Doornenburg

Zoals u misschien weet, is er van 1 t/m 9 maart een Internationaal Lichtfestival op Kasteel Doornenburg. Internationale lichtkunstenaars zullen dan het kasteel ’s avonds omtoveren in een groots lichtkunstwerk.
Het thema van dit festival is ‘Natuur en Architectuur’ en belooft adembenemend mooi te worden!
https://www.lichtfestivaldoornenburg.com/

Vanuit de organisatie is de vraag gekomen om de basisscholen uit de omgeving te betrekken bij dit festival. Zoveel jonge kunstenaars bij elkaar kunnen schitterende dingen maken! Vanuit het thema Natuur gaan we een prachtige, lichtgevende bloemenzee creëren die in de tuin van het kasteel geplant wordt. Hiervoor zijn lichtstaven beschikbaar gesteld aan de school, deze vormen de stengels van de bloemen en worden in de grond geprikt. Bovenaan zit een lichtje, de kinderen mogen de lichtdoorlatende bloemen er zelf op maken. Het is de bedoeling dat er zo’n 2000 (!) bloemen gemaakt gaan worden in totaal. Er gaan dus ook heel wat scholen deelnemen!

Afgelopen woensdag hebben de leerlingen van groep 4 t/m 8 een creatieve mini-workshop hierover gekregen in de aula. Vandaag is groep 4 al gestart, samen met juf Susanne in ons handvaardigheidlokaal. Het gezamenlijke kunstwerk blijft negen dagen staan, dus moet het stevig en weerbestendig zijn! En wat heel mooi is: alle leerlingen die meedoen aan dit project, mogen gratis het festival bezoeken! We maken er samen een kleurrijk spektakel van!

Naar het overzicht