Koningin Julianaschool
Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Kerstviering

In verband met de corona maatregelen hebben de scholen in Heteren besloten om het kerstfeest 17 december overdag met de kinderen te vieren i.p.v. ‘s avonds. Het gelijktijdig ophalen van alle kinderen zorgt voor een grote verkeerstroom, waardoor de anderhalve meter afstand moeilijk te waarborgen is in het donker. Ouders mogen immers het gebouw niet in.
Wat gaan we wel doen? Iedere groep viert overdag in de eigen klas een prachtige kerstviering. Het thema is ‘Gewoon, heel bijzonder’. Mooi liedjes, gedichten en de geboorte van Christus staan centraal. De groepen 1 t/m 3 gaan tevens luisteren naar het verhaal ‘een piepklein Kerstfeest’ en voor de groepen 4 t/m 8 is dat ‘niemand is zoals jij’ van Max Lucado. Daarnaast gaat elk kind van school een kerstkaart tekenen voor een eenzaam of ouder persoon in Heteren. Dus voor mensen in Liefkenshoek en andere ouderen. Een actueel thema; juist in deze periode. Natuurlijk krijgen de kinderen ook wat te drinken en eten, passend bij de sfeer van de viering.
De leerlingen zijn vrijdag 18 december om 12.00 uur uit. Normaal is dit de compensatie van de avond ervoor. We hebben als school voldoende margeuren binnen de gegeven onderwijstijd. Daarom hebben we besloten, in overleg met de MR, om 12.00 uur de vakantie in te luiden.

 

 

Naar het overzicht