Koningin Julianaschool
Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Kerstwens: Gewoon, heel bijzonder

De straten zijn leeg. Geen winkels, restaurants, hotels zijn er open. Alle mensen zijn met hun gezinnen bij elkaar en wachten af. Het is een bijzondere avond en iedereen is wat gespannen en opgewonden. Wat zal er geboren gaan worden, een jongen of een meisje? Maar hopen dat het allemaal goed zal zijn. Iedereen kent dit bijzondere gevoel, het gevoel van hoopvolle verwachting die je met elkaar deelt.
Dat bijzondere gevoel delen we ook met het kerstfeest. De kerststal staat in de kamer, de boom is opgetuigd en ouders en kinderen delen het gevoel van samenzijn. Samen aan tafel, luisteren naar een mooi verhaal, samen muziek maken. Velen vinden het gewoon, maar ook heel bijzonder. Rijkdom zit niet in cadeaus of andere materie. Rijkdom zit in dit samen zijn.
Enkele duizenden jaren geleden werd er een heel bijzonder kind geboren in een stal waar vensters noch deuren sloten. Een fatsoenlijk bedje was er niet voor hem. Een nieuw kindje met een grote belofte. Een kindje dat in onze dagen nog wordt gekoesterd in vele harten, door wie hij was en wie hij is. Herders in het veld zochten hem op en voelden deze bijzondere gebeurtenis. Maar ook koningen volgden een ster naar dit pasgeboren kind en hadden goud, wierook en mirre meegebracht voor dit bijzondere kind. Gewoon, heel bijzonder.
Dure cadeaus voor een kind dat in zijn latere jaren juist oog had voor de kleine mensen, de mensen met grote zorgen, de mensen met grote vragen en angst. Zijn grootste aandacht was juist voor hen. En aan alle mensen die het goed hadden, vroeg hij om oog te hebben en te houden voor de zorgen in de wereld.
In onze tijd zijn er ook zorgen, groot en klein, en ook aan ons wordt gevraagd om oog en oor te hebben voor elkaar. Een mooi liedje dat af en toe nog te horen is, verwoordt dit prachtig. “Jouw lege handen zijn het mooiste geschenk, het mooiste geschenk voor het kind. Want wat je aan een ander geeft dat geef je een hem. Hij is al blij dat jij gekomen bent.” Ga met lege handen, maar met aandacht en liefde, naar hen die op u wachten. Misschien juist nog meer in deze donkere tijd. Tijdens onze kerstviering donderdag geven we de kinderen deze mooie boodschap mee d.m.v. liederen, gedichten en een kaartje voor ouderen in Heteren. We hopen nog veel gevulde schoenendozen van de kinderen te mogen ontvangen voor de arme kinderen in deze wereld. 

Als het licht verdwijnt en het duister wordt
als de wereld dreigt en het somber lijkt
is er steeds een ster aan de horizon
die ons vertelt over een nieuw begin.
Een nieuw begin bij de komst van het kind
dat ons telkens weer laat voelen
“Er is liefde en hoop voor alle mensen”
De vrede van het kerstkind helpt ons hierbij.
Gewoon, heel bijzonder.
Een bijzonder kerstfeest gewenst voor U en de Uwen.


namens het hele team, Esther Gunsing
 
Naar het overzicht