Koningin Julianaschool
Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Kinderboekenweek

Op woensdag 30 september is de Kinderboekenweek van start gegaan. Het thema is En toen?! We duiken met zijn allen terug in de tijd. Heeft u de prachtige raamschildering van het prentenboek de Gigantosaurus al gezien?!

Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Ontdek de wereld van vroeger in boeken van nu. We lezen spannende verhalen over dino’s of ridders, verdiepen ons in oorlogstijd of komen van alles te weten over de Oudheid.

Vandaag vond de opening op school plaats. Leerlingen uit groep 4 t/m 8 speelden het toneelstuk De steen en de tijd van het prentenboek van Rian Visser. Anders dan anders, maar zeker niet minder leuk! U kunt het toneelstuk ook terugkijken via de link op Parro.

De Kinderboekenweek staat in het teken van boekpromotie. Leesplezier is en blijft enorm belangrijk.

Wij sluiten de Kinderboekenweek af met een voorleeswedstrijd voor groep 4 tot en met 8. De voorrondes vinden in de klas plaats, twee afgevaardigden per klas zullen deelnemen aan de voorleeswedstrijd van de school. Doet uw kind ook mee?!

Mocht u uw kind verrassen met een mooi boek en kunt u daardoor meedoen met een spaaractie voor nieuwe boeken voor onze schoolbibliotheek, dan houden wij ons van harte aanbevolen. Wij hebben nog wel enkele boeken op ons verlanglijstje staan…

 

 

Naar het overzicht