Koningin Julianaschool
Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Op reis in het donker

 

Ben je daar weer, mooie boom
met je vele lichtjes.
Jij ziet zeker overal
vrolijke gezichtjes
Ja, wij willen allemaal
o zo graag weer horen:
Het mooie oude kerstverhaal:
een kindje wordt geboren.

 

 

De donkere dagen voor het lichtfeest van Kerstmis zijn aangebroken. Ouders wandelen met hun kinderen door de schemerige, verlichte straten en beschermen zich tegen de kou. De kraag hoog opgezet, een sjaal om en handschoenen aan. Winkels, restaurants, theaters en bioscopen zijn dicht.
Sommige mensen ervaren deze donkere tijd als een sombere tijd, terwijl anderen het voelen als een periode van warmte en geborgenheid. In warme huizen met gezellig licht van kaarsen en lampjes, komen ze samen om op weg te gaan naar de komst van een nieuw kind. Een kindje, geboren in een kribbe. Een bijzonder kind met een warme belofte. Een kind, in alle eenvoud geboren met een boodschap van liefde. Deze boodschap luidt : ”Ga op weg naar elkaar en heb oog en oor voor de ander. Ben je alleen of heb je veel zorgen? Weet dat je welkom bent, want wat je voor een ander doet, dat doe je voor dit kind”.
Het begrip “samen” is een wondermiddel voor somberheid en eenzaamheid. Zeker in deze lastige tijden kan je een lichtpuntje zijn voor een ander. Een kaartje, berichtje of telefoontje doet vaak al wonderen. In huizen waar deuren openstaan en waar liefde is, staat altijd een tafel gedekt voor iemand die het nodig heeft.

Wij wensen u een hartelijk, gezond en warm Kerstfeest toe! Het filmpje dat vandaag voor u op Parro is gezet, draagt daar vast aan bij.
 
Namens het hele team van de Julianaschool,
Esther Gunsing 

 

 

Naar het overzicht