Koningin Julianaschool
Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Staking woensdag 6 november

Beste ouders en leerlingen,
 
De gezamenlijke onderwijsvakbonden en de vereniging van schoolleiders hebben hun leden opgeroepen om op 6 november te gaan staken. Aan die oproep geven wij gehoor. We realiseren ons dat een staking overlast oplevert – onze excuses daarvoor. Op 6 november behandelt de Tweede Kamer de onderwijsbegroting, hetgeen we via een life stream gaan volgen met elkaar. Ook zullen er leerkrachten het land in gaan om te staken.
 
Onze grootste zorg is het tekort aan onderwijspersoneel. Vacatures zijn moeilijk te vervullen. Bij ziekte zijn er heel vaak geen vervangers beschikbaar. Vorig schooljaar hebben wij ervoor gekozen om bij ziekte van een leerkracht, waarbij geen vervanging mogelijk was, de ouders van een groep te vragen om hun kind op de tweede ziektedag thuis te houden. (Zie protocol ‘voorkoming van lesuitval’ website). Gelukkig is dit nog niet nodig geweest. We kiezen voor deze oplossing, omdat we kwaliteit van onderwijs in rust en veiligheid willen waarborgen. We vinden het heel vervelend als we geen onderwijs aan een groep kinderen kunnen geven. Ook dit schooljaar zullen we bij ziekte van een leerkracht waarbij geen invalleerkracht beschikbaar is, ervoor kiezen om de ouders van een groep kinderen te vragen om hun kind thuis te houden op de tweede ziektedag.
 
Het lerarentekort loopt de komende vier jaar op van 1700 banen naar 5000 banen. Elke leerling heeft recht op goed onderwijs en daarom staken wij! Kinderopvangorganisatie de SKAR en Sam Sammie zullen open zijn op woensdag 6 november. Mocht u gebruik willen maken van deze opvangmogelijkheid voor uw kind, dan kunt u contact met hen opnemen.
 
Groet,
Team KJS

Naar het overzicht