Koningin Julianaschool
Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Vrijwilligerswerk in de Liefkenshoek op stakingsdag 30 mei

Na een heerlijk, ontspannen ontbijtje zijn we met negen collega’s richting het bejaardenhuis gewandeld, nog in de ban van onderwijs, werkdruk en alles wat ons nog te doen stond die dag (terwijl we eigenlijk niks mochten doen;). Eenmaal aangekomen werd ons een kopje koffie aangeboden door teamleider Marjon. Wat opviel was dat ze uitgebreid de tijd voor ons nam!

We zaten wat onwennig in de mooie huiskamer, waar enkele bewoners aan het schilderen waren. Na een kwartiertje werden we ondergedompeld in de wereld van zorg en aandacht voor ouderen. In alle uithoeken van het bejaardenhuis hebben we gewandeld, gefietst, piepers geschild, spelletjes gespeeld en gekletst met ouderen. Eenieder van ons was op dat moment maar met één ding bezig: het heden! De bewoners praatten vooral over hun verleden. Even vergaten we de waan van de dag en de toekomst van het onderwijs.

We liepen ontspannen terug naar school, realiserend dat de wereld van de ouderenzorg niet veel verschilt van de kinderwereld. Of je nu aan het begin van je leven staat of het einde nadert; aandacht vòòr en mèt elkaar is het allerbelangrijkste in ieder mensenleven. Hier is mankracht voor nodig of zoals op de KJS ‘girlpower’! Dit kunnen we echt alleen bieden wanneer draagkracht en draaglast in evenwicht zijn. Oh ja, dat was wederom het doel van deze stakingsdag!

Naar het overzicht