Koningin Julianaschool
Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Wat een jaar!

Aan het einde van een schooljaar blikken we graag even terug. Het doel van ieder schooljaar is om alle kinderen verder te helpen in leren, in sociaal-emotioneel ontwikkelen, in communiceren. Geluk, plezier en veiligheid zijn van grote waarde binnen dit proces en het is bijzonder dat wij daar als team aan bij mogen dragen.
Echter staat dit jaar in ons geheugen gegrift als een jaar van ’gezond blijven’, regels naleven en ook leren op afstand. Een fenomeen waar alle scholen een weg in moesten vinden. Met bewondering kijk ik terug op hoe de kinderen, die deze nieuwe wijze van leren hebben omarmd en iedere dag trouw achter de laptop zijn gaan zitten, ontzettend goed hebben meegewerkt. Dezelfde bewondering heb ik voor ons team, dat iedere dag opnieuw alles heeft gedaan om het leerproces vorm en inhoud te geven. Dit was een hele klus. Ook wil ik alle ouders enorm bedanken, die naast hun eigen drukke werkzaamheden, vaak via thuiswerken, hun kinderen hebben begeleid. Ik hoop dat jullie het bedanklied van de kinderen op Parro mooi vonden. Complimenten alom!
Door het hele gebeuren van het afgelopen schooljaar, hebben de kinderen elkaar helaas lange tijd moeten missen in hun spel met vriendjes en vriendinnetjes. Het team en de ouders hebben elkaar vooral telefonisch gesproken of via Teams. U heeft dit gesprek in het klaslokaal ongetwijfeld net zo gemist als ons team.
Er zijn kinderen ziek geworden, er zijn ouders ziek geworden, er zijn collega’s ziek geworden. Een grote druk binnen de gezinnen en de school. Een aantal ouders en enkele collega’s kampen helaas nog steeds met nare klachten. Wij wensen hen veel beterschap toe en hopen op een goed herstel.
Als alle communicatie via de laptop verloopt, mis je de momenten dat je aan tafel de zorgen die er spelen met elkaar kunt delen. Beleving speelt altijd een belangrijke rol. We gaan ervan uit dat we na de zomervakantie weer fysiek met elkaar in gesprek kunnen. Daar kijken we echt naar uit.
Tot slot: wat hebben we een prachtig afscheid gehad van drie collega’s, die een nieuwe toekomst tegemoet gaan. Alle hulpouders bedankt voor jullie bijdrage. Het afscheidsfeest was fantastisch. We wensen Carla, Marja en Yolanda alle geluk en gezondheid toe. Verderop in deze nieuwsbrief richten zij nog een woordje tot u.
Met de komst van zes nieuwe collega’s op onze school, gaan we het schooljaar 2021-2022 met vertrouwen tegemoet. Op vrijdag 27 augustus ontvangt u de eerste nieuwsbrief van ons, maar nu eerst lekker uitrusten; de kinderen, hun ouders en het team. Ik wens u een mooie en gezonde zomervakantie toe. We hebben het allemaal verdiend.

 

 

Naar het overzicht