Koningin Julianaschool
Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Wij gaan meedoen met DE KUNSTWEKEN!

Na de vakantie gaat onze school meedoen met een bijzonder project beeldende vorming: DE KUNSTWEKEN. Doel is ieder kind op eigen niveau te inspireren tot het maken van een echt kunstwerk. Dat doen we door hen kennis te laten maken met wereldbefaamde artiesten en hun werk. Tijdens DE KUNSTWEKEN (7 mei t/m 21 mei) is ieder kind een echte kunstenaar. Om dat trotse gevoel te versterken, ontvangen alle deelnemertjes gratis een gedrukte kaart van hun eigen werk. Helemaal uniek is dat ze ook een persoonlijk museum op internet krijgen waarvoor ze zelf (met enige hulp van u) familie en vrienden mogen uitnodigen. Uiteraard ontbreekt een museumshop niet; hier kunnen leuke aandenkens worden besteld met de tekening van uw kunstenaartje. Net als Van Gogh je eigen schilderij op een mok of placemat; hoe bijzonder is dat!?

Per klas speelt steeds één kunstenaar de hoofdrol tijdens DE KUNSTWEKEN. Voor groep 1/2a is dat Piet Mondriaan, groep 1/2b Kandinsky, groep 3 Keith Haring, groep 4 Andy Warhol, groep 5 Miró, groep 6 Van Gogh, groep 7 Matisse en voor groep 8 Picasso. Nadat de kinderen met “hun” kunstenaar hebben kennisgemaakt gaan ze in de tekenles lekker zelf aan de slag aan de hand van een uitdagende opdracht. Gegarandeerd dat ook uw kind zichzelf en u weet te verrassen met prachtwerk. Hierbij nodigen wij u alvast uit voor de creatieve afsluiting van het project op de inloopavond van 21 mei van 18.00-19.30 uur. Heeft u dit al in uw agenda staan? We houden u op de hoogte!

Met creatieve groeten, Team en kinderen Koningin Julianaschool

PS  Met de vrijblijvende verkoop van kunstsouvenirs in de museumshopjes worden alle kosten van DE KUNSTWEKEN gedekt. Onze school hoeft hiervoor verder niets te betalen. Bovendien steunt u met uw aankoop direct het Jeugdfonds Sport & Cultuur (vh Jeugdcultuurfonds)

Naar het overzicht