Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Passend Onderwijs

Het uitgangspunt van Passend Onderwijs is: regulier als het kan, speciaal als het moet. Passend Onderwijs moet ervoor zorgen dat alle leerlingen, ook leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, een passende onderwijsplek krijgen in hun nabije omgeving. Om voor alle leerlingen een passende plek te realiseren, werken een aantal schoolbesturen samen met Samenwerkingsverband Passend Wijs. Zij zijn verantwoordelijk voor het inrichten en realiseren van Passend Onderwijs binnen het primair onderwijs van o.a. de gemeente Overbetuwe.  Op de Julianaschool steken we onze energie in de mogelijkheden van de leerlingen. Centraal staat steeds de vraag: wat heeft dit kind van ons nodig om de volgende stap te kunnen maken?

Schoolondersteuningsprofiel (SOP)

Alle scholen in het samenwerkingsverband bieden minimaal de Basisondersteuning. Deze staan beschreven in de bijlage van ons Schoolondersteuningsprofiel. Voor de meeste leerlingen biedt de Basisondersteuning voldoende voor een succesvolle schoolloopbaan, maar sommige leerlingen hebben extra ondersteuning nodig binnen of buiten de groep. Deze kan ingezet worden op schoolniveau of vanuit samenwerkingsverband Passend Wijs.

In het SOP beschrijven wij wat onze mogelijkheden en grenzen zijn m.b.t. de extra ondersteuning die wij kunnen bieden. Het gaat bijvoorbeeld om gegevens over de aanwezige deskundigheid in het team en onze ambities op de korte en lange termijn. Het SOP is te vinden op de website van de school bij downloads. Hieronder wordt de inrichting van onze leerlingondersteuning nader uitgelegd. 

 

Samenwerkingsverband Passend Wijs

Postadres: Postbus 2044, 6802 CA Arnhem
Bezoekadres: Beverweerdlaan 3, 6825 AE Arnhem
Deelnemende gemeenten: Arnhem, Renkum, Overbetuwe, Lingewaard, Rheden en Rozendaal

www.swv-passendwijs.nl