Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Aanmelden nieuwe leerling

Van harte welkom!

Uw kind gaat binnenkort naar de basisschool toe. Een nieuwe fase in zijn of haar jonge leventje. Een hele stap voor uw kind, maar ook voor u als ouder is het best wel spannend. Niet alleen moet u uw kind ineens vijf dagen per week toevertrouwen aan een leerkracht; u krijgt zelf ook veel te maken met school. Wij vinden het belangrijk dat u zich welkom voelt, zodat we samen op weg kunnen gaan in het belang van uw kind.

Kennismakingsgesprek

Om een goed beeld van de Julianaschool te krijgen, nodigen wij u van harte uit voor een oriëntatiegesprek en een rondleiding. Tijdens dit gesprek zullen we kennismaken, vertellen we over de school en kunt u vragen stellen. Ook lopen we een rondje door het gebouw, zodat u de sfeer kunt proeven en een beeld krijgt van onze werkwijze. We vinden het leuk als uw kind meekomt naar het gesprek. Om een afspraak te maken voor dit gesprek kunt u de directeur, Esther Gunsing, bellen of mailen.

Stap voor stap

Zodra wij het voorlopig aanmeldingsformulier ontvangen hebben, krijgt u een bevestigingsbrief voor ontvangst. Ongeveer 10 weken voordat uw kind 4 jaar wordt, neemt de leerkracht contact met u op om het intakegesprek te plannen. Het intakegesprek heeft als doel informatie uit te wisselen van zowel de kant van de ouders, opvang, als de leerkracht. Tijdens dit gesprek worden ook een paar wenmomenten ingepland. Na het intakegesprek wordt uw kind officieel ingeschreven. In een enkel geval kunnen wij als school niet voorzien in de onderwijsbehoeften van uw zoon of dochter. Dan zoeken we samen naar een andere vorm van onderwijs.   
De kinderen die 4 jaar worden in de maanden juli, augustus en september, starten direct na de zomervakantie.  Uw kind ontvangt een uitnodiging om voor de zomervakantie kennis te maken met de nieuwe klas.

Aanmelden groep 2 t/m 8

Komt u naar Heteren verhuizen en zoekt u een school? Ook dan bent u van harte welkom voor een gesprek en rondleiding, samen met uw kind(eren) Samen bespreken we of we tegemoet kunnen komen aan wat uw kind nodig heeft. Ook leggen we altijd contact met de huidige school van uw zoon of dochter. Natuurlijk mag uw kind  een dagje meedraaien in de groep om alvast te wennen.

Als u binnen Heteren de overstap wilt maken naar onze school, leggen wij tevens contact met de andere school. Samen overleggen we wat het beste is voor uw kind.