Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Visie en missie

Onze visie is hetgeen wij samen voor gaan en waar je onze school aan kunt herkennen. Onze missie is waarvoor we staan en wat wij nastreven te bereiken. De kernwaarden vormen ons kompas en proberen we iedere dag na te streven. Onze visie is kort en krachtig omschreven, zodat we het ook regelmatig kunnen evalueren en bijstellen indien nodig. Telkens wordt gekeken of de dagelijkse praktijk in lijn is met onze missie en kernwaarden.

Visie: Leerlingen, leerkrachten en ouders staan centraal

Wij willen een school zijn waar leerlingen en leerkrachten de ruimte en tijd krijgen om zich te ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd, dat we zo het verschil kunnen maken. Kinderen ontwikkelen zich beter als leerkrachten en ouders goed contact met elkaar hebben en respectvol met elkaar samenwerken. De Koningin Julianaschool vindt relatie, rust, structuur en veiligheid heel belangrijk. Wij geloven dat dit voorwaarden zijn om te groeien met plezier en om kwaliteit te kunnen leveren. We zijn een echte Vreedzame school; een respectvolle gemeenschap waarbinnen je jezelf mag zijn en je weerbaar leert opstellen. 

Missie: Gelukkige leerlingen en leerkrachten met geloof in eigen kunnen

Gelukkige leerlingen en leerkrachten ontwikkelen zich vanuit geloof in eigen kunnen. Ze genieten van uitdagingen en fouten maken hoort erbij: je kunt er iets van leren en je kunt jezelf verbeteren. Deze leerlingen en leerkrachten kunnen antwoord geven op drie vragen: Waar sta ik? Wat is mijn doel? Wat wordt mijn eerste stap? Hiervoor zijn zelfstandigheid en doelgerichtheid nodig. De Koningin Julianaschool heeft de ambitie dat iedere leerling en leerkracht leert om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar eigen leerproces. We willen onze eigen vaardigheden verbeteren, om samen de reis naar toekomstgericht onderwijs te maken. 

Slogan: Groeien doen we samen!