Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Groep 3

Welkom

Wat leuk dat u een kijkje neemt op de groepspagina van groep 3! Hier vertellen wij over onze groep, zodat u een duidelijk beeld krijgt over ons leerjaar. Mocht u na het lezen van deze pagina, nog verder willen lezen? Voor meer informatie kunt u ook altijd terecht in onze schoolgids.

Even voorstellen

Wij hebben een heel gezellige, enthousiaste en leergierige klas met 27 bezige bijtjes. Elke dag genieten wij samen volop van alle lessen en activiteiten. Wij leren van en met elkaar en dat doen wij met veel plezier. Ons klassenthema is dit jaar geen bijen, al leren wij wel zoemend lezen. In de gang hangt nog wel een bijenkorf aan een boomtak. Onze namen zoemen erom heen, zodat iedereen weet wie er in groep 3 zit. Op de ramen staat plaatjes uit het boek Otje van Annie M.G. Schmidt, omdat het een plezier is om dit boek voor te lezen. En wat is er nu belangrijker dan leesplezier? Onze tafels staan in het laatste lokaal in de gang beneden, maar we mogen ook gebruik maken van het één-na-laatste lokaal. Daar doen we onze kringactiviteiten en mogen we spelen. Juf Simona is er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagen juf Eleanora op woensdag.

Wat leren we in groep 3?

Groep 3 staat hoofdzakelijk in het teken van leren lezen, rekenen en schrijven. We willen een goede basis leggen waar de kinderen in de hogere leerjaren profijt van hebben. Rond januari zijn alle klanken behandeld en vieren we het letterfeest. We leren steeds moeilijker teksten lezen en begrijpen en steeds grotere woorden correct schrijven. Bij rekenen leren we de splitsingen tot 10 vlot automatiseren (of eigenlijk memoriseren), verkennen we de getallenlijn tot 100 en maken we zelfs al voorzichtig de overstap naar sommen tot 20. We leren vooral klankzuivere woorden schrijven (die schrijf je precies zoals ze klinken), al worden sommige spellingregels al wel benoemd. Naast de basisvakken nemen we ook de tijd om samen groot te groeien met de lessen van de Vreedzame School. We leren steeds meer Engelse woorden begrijpen en spreken in de Engelse lessen en worden steeds wijzer over de wereld bij wereldoriëntatie. Omdat we steeds vaker zelf deelnemen aan het verkeer zijn er natuurlijk ook verkeerslessen en we maken samen gezellig muziek door te zingen of instrumenten te bespelen. Natuurlijk is er iedere week tijd voor crea in de vorm van tekenen of handvaardigheid en gaan we 2x per week gymmen in de grote gymzaal. Al met al een lekker gevarieerd programma.

Welke activiteiten staan gepland speciaal voor onze groep?

 • In groep 3 houdt elke leerling een boekenbeurt. Wij doen dit in de 2e helft van het schooljaar.
 • Na de kerstvakantie gaan we van begrijpend luisteren over naar begrijpend lezen
 • Wij starten dit jaar met talentcircuits (crea) met de hele school. Wat voor talent zullen we gaan ontdekken?
 • Rond januari is het letterfeest. Dit is geheim voor de kinderen! Tegen die tijd ontvangt u een uitnodiging om dit feest mee te vieren op school.

Dagritme

Wij starten elke dag schoolbreed met een kwartier stillezen of tutorlezen. De juffen geven dan pré-teaching voor diverse vakken aan leerlingen die extra instructie nodig hebben.
Vervolgens openen wij de dag met Trefwoord. Een Bijbelverhaal, spiegelverhaal, gedicht of een klassengesprek. We zingen ook ieder dag bijbelliedjes. Het digibord ondersteunt ons daar fijn bij.
Daarna volgt de rekenles.
In de pauze spelen wij buiten op ons mooie schoolplein, vervolgens gaan wij fruit eten in de kring en genieten wij ondertussen van het verhaal dat de juf ons voorleest. Op woensdag is het koekjesdag, je mag natuurlijk ook dan fruit eten, maar een gezond koekje mag dan ook. En we drinken dan allemaal water.
Na de pauze staan Veilig leren lezen en schrijven op ons programma. Tijdens de lunch kijken we naar een aflevering van Huisje, boompje, beestje of Het kantoor van het Klokhuis. In de middag hebben we de andere vakken.

Op maandag geeft meester Karos de gymles en op donderdag juf Simona of meester Karos, om de week.
Wij zijn een vreedzame school en dat kun je in onze klas goed merken, niet alleen tijdens de les, maar de hele dag door. We geven elkaar opstekers, we zorgen voor een goede sfeer, we hebben in de eerste weken samen een poster gemaakt: zo doen wij het in de klas. Daar staan onze klassenafspraken op. Ook hebben we daarop aangeven wat we prettig vinden in de klas en wat niet. Zo helpen we elkaar en hebben we het allemaal fijn op school.

Wist u dat?

  • Wij onze eigen taakjes in de klas hebben en samen ons lokaal opgeruimd houden?
  • Wij een vis in de klas hebben en hij Sjakie heet??
  • We thuis ook oefenen met lezen in ons vloeiend & vlot boekje vanaf kern 1?
  • Wij een supergezellige en behulpzame klas zijn?
  • Wij meteen al de eerste dag zelfstandig konden werken?
  • De juffen dat heel knap van ons vinden?
  • Wij de laatste klas in de gang beneden zijn?
  • Wij heel graag luisteren naar leuke voorleesverhalen?
  • Wij wel 3 kasten vol boeken hebben om zelf te lezen?
  • Wij dol zijn op spelletjes?
  • Wij ontzettend leergierig zijn?
  • Wij veel plezier maken met elkaar in de klas?
  • Wij heel veel zin hebben in dit schooljaar?