Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Groep 6

Welkom

Hallo allemaal, welkom op de site van groep 6 van de Koningin Julianaschool. Hierop vindt u alle praktische informatie over het schooljaar, de groep en geplande activiteiten. Voor vragen of contact met de leerkrachten verwijzen wij u door naar de contactpagina op de website.

Even voorstellen

Wat hebben we een gezellige en enthousiaste groep dit jaar. We starten het schooljaar met 17 leerlingen en 2 leerkrachten. Op de maandag, dinsdag staat juf Marilyn voor de groep en op woensdag, donderdag en vrijdag verzorgt juf Cristel de lessen.

Dit jaar zullen we heel hard werken aan groepsvorming en zelfvertrouwen. Wie je ook bent, je hoort er gewoon bij. We zullen regelmatig stilstaan bij de executieve vaardigheden, waarmee we de groep leren om vanuit jezelf en wie je bent te groeien naar wat je wilt bereiken. En die reis zal voor iedereen verschillend zijn. Juf Marilyn en juf Cristel zijn degene die op de radar kijken of iedereen op koers blijft.

Wat leren we dan in groep 6?

Groep 6 is een geweldig jaar voor onze ontwikkeling. De kinderen van groep 6 leren om echte “bovenbouwers” te worden. Gedurende het jaar krijgen ze verschillende opdrachten m.b.t. zelfstandig werken en samenwerken.

 • Wereldoriëntatie
  In groep 4 en 5 hebben we al een verkennende start gemaakt. We hebben al veel geleerd over aardrijkskunde, geschiedenis en natuur/techniek. Dit jaar zullen we topografie gaan toevoegen. We duiken in de atlassen, reizen door het dagelijks leven van ridders, ontdekkers en leren hoe prinsen eruitzagen. Verder brengt onze reis ons ook naar de natuur dichtbij, we onderzoeken alles van kleine beestjes tot grote bruggen met natuur en techniek.
 • Topografie
  Als je op reis gaat en de wereld gaat ontdekken is het natuurlijk wel erg handig als je weet waar je bent. Dat leren de leerlingen in groep 6. Ze krijgen voor het eerst topografie. In groep 6 werken wij aan de kaart van Nederland. Dit doen we klassikaal, maar zeker ook zelfstandig tijdens de weektaak. De kinderen werken met de methode Geobas.
 • Engels
  Wat doe je als je op reis bent en je wilt iets zeggen maar spreekt de taal niet? De meeste mensen proberen het dan in het Engels te zeggen. Vandaar dat wij ook deze belangrijke taal gaan leren. Met de methode van Holmwoods leren we zowel klassikaal als individueel.
 • Rekenen
  De digitale en analoge klok worden geautomatiseerd net als het rekenen met geld. We leren cijferend optellen en aftrekken. We werken met breuken, deelsommen met rest en de getallen worden daarbij steeds groter. En dit jaar gaan we er echt voor om de deeltafels allemaal uit het hoofd te kennen. Dat wordt een leuke uitdaging.
 • Taal
  Bij taal gaan wij verder met zinsontleding, taalbeschouwing en breiden onze woordenschat uit. Ook besteden wij veel tijd aan begrijpend lezen, studerend lezen, technisch lezen en het bevorderen van leesplezier.
 • Gym
  Elke maandag en donderdag zijn wij in de gymzaal te vinden. Meester Karos en juf Cristel verzorgen de lessen. Wij gaan verder met de ontwikkelingslijn voor gymnastiek.
 • Verkeer
  Voor verkeer werken wij met de boekjes van Veilig Verkeer Nederland.
 • Vreedzame school
  Hiermee gaan we verder met de methode. De kinderen gaan steeds meer met elkaar in gesprek. Minimaal één keer per maand houden wij een groepsvergadering.
 • Godsdienst
  Iedere ochtend openen wij de dag met een les uit Trefwoord. Dit betreft een bijbelverhaal, een spiegelverhaal of een activiteit waarbij wij met elkaar in gesprek gaan.
 • Muziek/drama/handvaardigheid/tekenen
  Komend jaar is er tijd om te werken aan opdrachten waarbij de creatieve talenten van de kinderen boven komen drijven. We gaan met elkaar aan de slag om mooie dingen te maken.

Welke activiteiten staan speciaal gepland voor onze groep?

 • Boekenkring
  Ieder kind bereidt een boekenkring voor. Deze wordt gemaakt middels een lapbook en in de kring wordt het speciaal uitgekozen boek gepresenteerd.
 • Werkstuk
  Iedereen maakt dit jaar een werkstuk. Zo leren de kinderen iets goed voor te bereiden, te plannen, aan het eind mogen ze hun werkstuk presenteren aan de klas.
 • Huiswerk
  Om de zelfstandigheid te vergroten en oefenstof nog eens extra te kunnen oefenen, krijgen de leerlingen huiswerk. Dit is meestal een werkblad en daarnaast leerwerk voor topografie of wereldoriëntatie.
 • Weektaak
  In groep 6 gaan wij toewerken naar een weektaak.
 •  

Wist u dat?!

  • Wij iedere pauze gezonde snacks eten, als groente en fruit. Behalve op woensdag dan is het gezonde koekjesdag!
  • Wij staan voor gezelligheid en een lolletje op zijn tijd.
  • Wij je welkom heten in groep 6 voor een leuke les.
  • Wij eigenlijk gewoon een superleuke klas zijn.

Handige links