Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Welkom op de groepspagina van groep 7!

Wie zijn wij?

Wij zijn een enthousiaste en gezellige groep van vijfentwintig kinderen en twee leerkrachten.
Op maandag en dinsdag is juf Ageeth in de groep.
Op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Yolanda in de groep.
Op donderdagmiddag hebben wij een blokuur gym van juf Anja.

Wat leren wij in groep 7?

In groep 7 maken we een enorme sprong op reken- taal en spellinggebied.
Met rekenen zijn we veel bezig met cijferen, breuken, procenten, kommatgetallen en verhoudingen. Ook komt het gebruik van een rekenmachine voor het eerst aan bod.
Bij de taallessen leren we alles over zinsontleding. Van persoonsvorm tot bepalingen van tijd en plaats. Binnen de spellinglessen is er veel aandacht voor werkwoordspelling. Zo gaan we veel oefenen met de verleden tijd en het voltooid deelwoord.
Lezen vinden we belangrijk en daarom begint elke dag met een kwartier stillezen. We hebben veel aandacht voor begrijpend lezen en breiden dit tijdens dit schooljaar uit met studerend lezen.

Engels

Je leert aan de hand van bekende, populaire popsongs Engels luisteren, spreken, lezen en schrijven. Daarnaast leer woorden en grammatica. Na drie songs (met de bijbehorende lessen) krijg je een toets op school.

Blink

In de geschiedenislessen zijn we vooral bezig met de Eerste en Tweede Wereldoorlog, en de periodes erna. In de aardrijkskundelessen zoomen we dieper in op geografie en economie van Europa. Voor geschiedenis, aardrijkskunde en natuur/techniek krijg je na ieder blok een toets. Je krijgt hiervoor een leerblad mee naar huis. Je krijgt een week om de toets te leren.

Topomaster

Europa staat in groep 7 centraal binnen de aardrijkskunde en topografielessen. Je mag thuis onbeperkt Topomaster spelen (via blinkstart.nl). Je kunt pas naar het volgende level als je genoeg punten/sterren verdiend hebt. Topografie wordt getoetst op school. Er zijn vijf tussentoetsen en één eindtoets in het schooljaar. We houden hierbij de volgende planning aan:

Level 1,2,3

Landen, hoofdsteden, wateren en gebergten

Tussentoets A – oktober

Level 4,5,6

Noord-Europa, Verenigd Koninkrijk & Ierland, Nederland en België

Tussentoets B – december

Level 7,8,9

Frankrijk & Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk & Zwitserland

Tussentoets C – februari

Level 10,11,12

Frankrijk & Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk & Zwitserland

Tussentoets D – maart

Level 13,14

Midden-Europa, Portugal & Spanje, Italië

Tussentoets E – mei

Level 1 t/m/14

Oost- Europa, Zuidoost- Europa

Eindtoets – juni

 

Verkeer

In groep 7 oefenen we extra goed de verkeersregels want in april doen we mee met het verkeersexamen. We doen examen op papier (theorie) én op de fiets (praktijk).

En verder?

We maken al een start met het leren plannen. We gebruiken een agenda en je krijgt elke week huiswerk. Dit kan leerwerk zijn, maar ook maakwerk. In klas oefenen we nog meer met plannen en zelfstandig werken, omdat we werken met een weektaak. Hierop staan alle taken die we aan het eind van de week moeten hebben. En wat verder allemaal nog doen?
Muziek, natuurlessen, drama, handvaardigheid, tekenen, gym, sociale vaardigheidslessen en natuurlijk lekker buitenspelen in de pauze!