Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Groep 1/2B

Interactief voorlezen en begrijpend luisteren   _   Boekenbeurt   _   Doelen rekenen en rekentips   _   Doelen taal en taaltipsWelkom
Wat fijn dat u een kijkje neemt op de pagina van groep 1/2 b. U bent vast nieuwsgierig naar wat wij te vertellen hebben over onze klas, de lessen, activiteiten en zaken die onze groep zo speciaal maakt. Veel leesplezier gewenst en hopelijk tot ziens!\

Even voorstellen
Op maandag, dinsdag en donderdag staat juf Helen voor de klas, op woensdag en vrijdag juf Sonja. Wij zijn de leukste klas van Nederland en zitten in een heel fijn lokaal op de begaande grond.
Dit jaar is Elmer het klassenthema, dat zie je ook aan onze klas. Naast de raamschilderingen hebben we ook een Elmer knuffel die zelfs een eigen stoel heeft.
Op maandag en donderdag hebben we gymles in de speelzaal.
Via de beveiligde Parro-app delen wij een paar keer per week mooie momentjes uit de klas met de ouders. Ook doen wij via Parro oproepjes voor bijv. materiaal of hulp bij activiteiten.


Wat leren we in groep 1/2B?
Deze schooljaren staan in het teken van voorbereidend lezen, schrijven en rekenen. Gedurende een schooljaar werken we in thema’s. Het thema is de rode draad voor alle activiteiten. We knutselen, bewegen en spelen veel, zowel binnen als buiten op het schoolplein.

Welke activiteiten staan gepland speciaal voor onze groep?
Na de herfstvakantie gaan we op de donderdag starten met de boekenbeurten..
De juf heeft eerst voorgedaan hoe een boekenbeurt precies gaat. Wij beginnen met de kinderen van groep 2, daarna mogen ook de kinderen van groep 1 als zij dat willen. Met deze boekenbeurt willen wij het leesplezier vergroten van onze kinderen. Regelmatig gaan wij ook met de klas naar de bibliotheek. Alle kinderen mogen dan een boek kiezen.

Dagritme
Bij het planbord hebben we kaarten om het dagritme zichtbaar te maken voor de kinderen. We proberen elke dag een soort gelijk dagritme te hebben waarbij kringactiviteiten afgewisseld worden met buitenspelen, gym en werklessen. Wij zijn een echte Vreedzame School en vinden het belangrijk dat kinderen, leerkrachten en ouders op een prettige manier met elkaar omgaan. We geven gerichte lessen hierover, maar natuurlijk stimuleren wij de hele dag door het positief omgaan met elkaar.

Wist u dat?

  • We op vier ochtenden alleen fruit en groente eten? Op woensdag mag een ‘gezonde’ koek mee.
  • Alle kinderen bekers en bakjes mee naar school mogen nemen? Hierdoor hebben we minder afval.
  • We taakjes hebben in de klas? De kinderen hebben meegedaan met het bedenken van de taken.
  • De hulpjes om de beurt met Elmer mogen spelen? En dat ze dit heel leuk vinden.
  • Aap en tijger ook regelmatig deelnemen aan kringactiviteiten?
  • We de verjaardag van de kinderen op een leuke manier vieren in de klas? Ze mogen ook zelf kiezen welke verjaardagmuts ze op willen hebben.
  • De verjaardag van de juffen ‘Crazy Juffendag’ heet? We vieren die op de laatste vrijdag voor de voorjaarsvakantie.