Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Groep 1/2B

Welkom

Wat fijn dat u een kijkje neemt op de pagina van groep 1/2B. U bent vast nieuwsgierig naar wat wij te vertellen hebben over onze klas, de lessen, activiteiten en zaken die onze groep zo speciaal maakt. Veel leesplezier gewenst en hopelijk tot ziens! 

Even voorstellen

Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Sandra voor de klas. Op donderdag en vrijdag is juf Elles er. Wij zitten in het tweede lokaal beneden.
Ons klassenthema is “de kleine kangoeroe”. Dit zie je op verschillende plekken in de klas terug.
Via de beveiligde Parro-app delen wij met ouders mooie momenten uit de klas. Ook doen wij via Parro oproepjes voor bijv. materiaal of hulp bij activiteiten. 

Wat leren we in groep 1/2B?

Dit schooljaar staat in het teken van voorbereidend lezen, schrijven en rekenen. Gedurende een schooljaar werken we in thema’s, waarin verschillende doelen aan bod komen. Wekelijks wordt er een nieuw reken-, taal-, motoriek- en speldoel aangeboden. We bieden deze doelen aan door het eerst als leerkracht voor te doen (IK-fase) en het daarna samen met de kinderen te doen (WIJ-fase). Vervolgens gaan de kinderen het in duo's of groepjes oefenen (JULLIE-fase) en in de laatste fase zijn de kinderen in staat om zelfstandig aan het doel te werken (JIJ-fase). De thema's vormen de rode draad voor de activiteiten. We knutselen, zitten in de kring, bewegen en spelen veel, zowel binnen als buiten op het schoolplein.

Door middel van het planbord geven kinderen zelf aan wat zij op die dag willen doen. Bij rood kunnen de kleuters aan de gang met motoriek, geel is een rekenactiviteit, bij groen staat taal centraal, bij blauw iets ontdekken of bouwen en bij oranje mogen de kinderen in de speelhoek in de gang. Deze speelhoek wordt steeds aangepast aan het thema .

Op donderdag hebben we gymles in de speelzaal. Elke week wordt deze gymles gegeven door onze vakleerkracht meester Karos. De kinderen mogen in de klas een gymtas kleuren als ze starten op school. De gymkleding kan dan in deze tas op school bewaard worden en wordt voor de vakanties meegegeven naar huis. De kleding kan dan gewassen worden. Op maandag hebben we dansles of muziekles.

Leesplezier bevorderen

Vanaf het begin van het schooljaar starten we met de boekenbeurten.
De juf heeft eerst voorgedaan hoe een boekenbeurt precies gaat. Wij beginnen met de kinderen van groep 2, daarna mogen ook de kinderen van groep 1 als zij dat willen. Met deze boekenbeurt willen wij het leesplezier vergroten van onze kinderen. Regelmatig gaan wij ook met de klas naar de bibliotheek. Alle kinderen mogen dan een boek kiezen.

Dagritme

Bij het planbord hebben we kaarten om het dagritme zichtbaar te maken voor de kinderen. We proberen elke dag een soortgelijk dagritme te hebben, waarbij kringactiviteiten afgewisseld worden met buitenspelen, gym en werklessen. Ook hebben we een maandkalender, waarop zichtbaar is welke activiteiten er gepland staan die maand. Zo oefenen we ook de dagen, maanden en seizoenen.
Wij zijn een echte Vreedzame School en vinden het belangrijk dat kinderen, leerkrachten en ouders op een prettige manier met elkaar omgaan. We geven gerichte lessen hierover, maar natuurlijk stimuleren wij de hele dag door het positief omgaan met elkaar.

Wist u dat?

  • We op vier ochtenden alleen fruit en groente eten? Op woensdag mag een ‘gezonde’ koek mee.
  • Alle kinderen bekers en bakjes mee naar school mogen nemen? Hierdoor hebben we minder afval.
  • We taakjes krijgen in de klas? De kinderen hebben meegedaan met het bedenken van de taken.
  • Wij steeds na 2 weken een nieuwe letter kiezen voor de lettermuur? Op Parro kunt u zien welke letter we oefenen. U mag thuis met uw kind kleine voorwerpen zoeken die met de desbetreffende letter beginnen en deze meegeven naar school voor in de lettermuur.
  • Aap en Tijger ook regelmatig deelnemen aan kringactiviteiten?
  • We de verjaardag van de kinderen op een leuke manier vieren in de klas? Ze mogen ook zelf kiezen welke verjaardagmuts ze op willen hebben.
  • In de mooi gedrukte schoolgids en kalender alle belangrijke informatie te lezen is?

 

 •