Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Groep 1/2A - boekenbeurt

Op dinsdag hebben wij bij taal de boekenbeurt op het rooster staan. De juf heeft het eerst voorgedaan met het boek: Kikker en zijn vriendjes. Daarna zijn wij begonnen met de kleuters van groep 2. Na de kerstvakantie mogen ook de kleuters van groep 1, als zij dat willen.

Met deze boekenbeurt willen wij het leesplezier vergroten van onze kinderen. Door het (voor)lezen van boeken wordt ook de woordenschat uitgebreid en leert een kind steeds meer over de wereld om zich heen. Ook maken kinderen op deze manier kennis met een groot aantal leesboeken en ervaren zij het plezier van voorlezen, lezen en aan anderen vertellen.

Uitleg

Op dinsdag gaat de koffer mee naar huis en op de dinsdag de week daarna verwachten wij de koffer weer op school. In de koffer vindt u de volgende voorwerpen: 3 prentenboeken, een schrift om in te schrijven, een handpop.

Thuis:

  1. Uw kind kiest een boek uit de koffer. Dit gaat u samen met uw kind bekijken ( plaatjes ) en voorlezen. Op dinsdag mag uw kind dit boek presenteren aan de andere kinderen in de groep. Het is dus erg fijn als u, gedurende de week, het boek regelmatig met uw kind leest. Als uw kind liever een boek van thuis kiest mag dat natuurlijk ook.
  2. U schrijft een stukje over waarom uw kind dit boek heeft gekozen en hoe er geoefend is in het schrift uit de koffer
  3. U bedenkt samen met uw kind 3 vragen voor de klas en schrijft deze in het schriftje

School:

  1. Het kind presenteert het boek aan de groep. De handpop kan uw kind gezelschap houden bij het lezen en eventueel dienen als steun bij de presentatie in de groep
  2. Na de presentatie mag uw kind de 3 vragen aan de klas stellen over het boek
  3. De leerkracht en de kinderen noemen positieve punten (tops) en misschien ook wel iets om van te leren (tips)