Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Huisvesting

We mogen beschikken over een mooi gebouw dat van alle luxe is voorzien. Het gebouw is licht, schoon en vormgegeven in vrolijke, warme kleuren. De brede gang beneden is ingericht met aantrekkelijke speelhoeken voor de kleuters. In de lange gang boven bevindt zich een eigen bibliotheekje met zitbank om heerlijk te lezen. De ruimte aangrenzend aan het groep 8 lokaal is ingericht als leerplein met gloednieuwe treinbanken en werkplekken. 

In ons gebouw hebben we een ruime hal die gebruikt wordt voor vieringen en feesten en met een schuifwand is op te splitsen tot een speellokaal voor de kleutergym en de bewegingslessen. Deze hal wordt soms ook gebruikt door externe instanties waarmee wij samenwerken.

Speelplein
Een plein vol spelende kinderen en bruisend van activiteit is wat wij belangrijk vinden. Kinderen genieten van spelen en ontdekken. Wij stimuleren een gezonde leefstijl en daar hoort spelen en bewegen ook bij. Met de juiste inrichting, begeleiding en activiteitenaanbod worden onze leerlingen uitgedaagd om deel te nemen aan vrij spelen en spelactiviteiten op het plein.Het speelplein betrekken wij bij mooi weer bij de gymles of bewegend leren. Hierbij kunt u denken aan rekenactiviteiten, zoals bewegend tellen of de tafels oefenen. En spelend leren komt natuurlijk meer tot zijn recht als er ruimte is om te bewegen. Bovendien draagt het bij aan een betere opslag van de lesstof in het geheugen.

Op ons schoolplein hebben bomen, planten en het vele zand een educatieve en recreatieve waarde. Met groen op het plein, het knotten van de wilgen, zien en beleven leerlingen het groeien en bloeien van planten, het verkleuren van bladeren en zoemen van insecten van dichtbij. De grote, mooie speeltoren en de wiebelbrug dagen kinderen uit om te leren balanceren. Op onze ‘rijbaan’ rijden dagelijks veel fietsen, skelters en andere voertuigen. Goed voor de motorische vaardigheden. We zijn trots op het podium. Kinderen gebruiken het podium bij mooi weer voor hun dansjes en liedjes of hun presentaties van de lessen. We sluiten het jaar hier altijd feestelijk af met alle kinderen en ouders van de school.

Met alle rennende, klimmende en voetballende leerlingen op het plein zou je bijna vergeten dat het plein ook een ruimte is om tot rust te komen. De functie van ons boombankje is minstens zo belangrijk. Ruimte voor rust is een onmisbaar onderdeel van ons plein. Voor de veiligheid van onze kinderen is het hek rondom het plein overdag gesloten.