Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Activiteiten

Door activiteiten en excursies ervaren en ontdekken kinderen dingen die zij uit een boek niet zouden kunnen leren. Al onze activiteiten zijn terug te vinden op de jaarkalender die wordt uitgereikt in de eerste schoolweek.

Kunst en cultuur
Kunst en cultuuractiviteiten vinden wij heel belangrijk, leerzaam en leuk voor onze leerlingen. Iedere groep maakt een paar keer per jaar gebruik van het cultuurmenu, gesubsidieerd door de gemeente. Dit kan zijn: een voorstelling, gastles of workshop. We krijgen hierbij ondersteuning van vakspecialisten, muzikanten, kunstenaars en toneelspelers.

Schoolreis
Jaarlijks in juni gaan we met de kinderen op schoolreis. We kiezen een bestemming die past bij de leeftijd van de kinderen. Er gaan veel ouders mee als begeleiding. 

Kamp
De kinderen van groep 8 gaan niet mee op schoolreis. Zij sluiten hun loopbaan af met een driedaags schoolkamp in de bossen van Vorstenbosch.

Talentcircuit
Vier keer per jaar houden we een gezamenlijk talentcircuit. We werken dan drie weken lang met groepsdoorbroken workshops. Als we de gelegenheid hebben, organiseren we excursies of nodigen we deskundigen uit zodat de leerlingen zich zo volledig mogelijk kunnen verdiepen in het onderwerp.

Schoolmarkt
Jaarlijks houden wij een grote schoolmarkt, waarbij het hele dorp is uitgenodigd op ons plein. Het is één groot feest voor iedereen met onder andere een spellencircuit, rommelmarkt, loterij, ponyrijden, springkussen, oliebollen en nog veel meer.

Kerst
Ieder jaar kijken we naar de invulling van de kerstviering. Dit kan zijn per klas, per bouw of met de hele school.  Het kerstfeest past binnen de sfeer en identiteit van de school; denk aan een mooie wandeling, viering of musical met ouders.

Paasfeest
We zijn gewend om op de donderdag voor Pasen met de kinderen op school te eten. Rondom deze paaslunch wordt aandacht besteed aan het feest van Pasen met een viering in de groepen of de bouw.

Sinterklaas
Dit is jaarlijks een happening. Zowel kinderen als ouders zijn rond half negen paraat op het plein. Elke keer is het spannend hoe de goedheiligman en zijn knechten arriveren. Er gaat namelijk nog wel eens het nodige mis. Met name onze jonge kinderen leven intensief toe naar deze dag. Vanaf groep 5 maken kinderen surprises en gedichten.

Crazy Juffen- en meesterdag
De woensdag voor de voorjaarsvakantie vieren wij de verjaardagen van de juffen en meesters met een ‘crazy’ feest. Natuurlijk wordt in iedere groep de leerkracht in het zonnetje gezet. Daarna gaan we met de hele school genieten van een hapjesbuffet of high tea. We sluiten de dag af met crazy optredens van alle groepen. Verklede kinderen, juffen en meesters mogen dan zeker niet ontbreken.

Airborne-herdenking
De kinderen van groep 8 werken jaarlijks mee aan de herdenking op de dijk.