Abonnement nieuwsbrief
Agenda
Contact
Aanmelden

Activiteiten

Door activiteiten en excursies ervaren en ontdekken kinderen dingen die zij uit een boek niet zouden kunnen leren. Al onze activiteiten zijn terug te vinden op de jaarkalender die wordt uitgereikt in de eerste schoolweek.

Kunst en cultuur
Kunst en cultuuractiviteiten vinden wij heel belangrijk, leerzaam en leuk voor onze leerlingen. Iedere groep maakt een paar keer per jaar gebruik van het cultuurmenu, gesubsidieerd door de gemeente. Dit kan zijn: een voorstelling, gastles of workshop. We krijgen hierbij ondersteuning van vakspecialisten, muzikanten, kunstenaars en toneelspelers.

Schoolreis
Jaarlijks in juni gaan we met de kinderen op schoolreis. We kiezen een bestemming die past bij de leeftijd van de kinderen. Er gaan veel ouders mee als begeleiding. Het is altijd weer een feest om met de bus op stap te gaan.

Kamp
De kinderen van groep 8 gaan niet mee op schoolreis. Zij sluiten hun loopbaan af met een driedaags schoolkamp in de bossen van Otterlo.

Schoolproject
Eén keer per jaar houden we een gezamenlijk project. We werken dan een aantal weken lang in alle groepen rond hetzelfde thema. Zoveel mogelijk vakken worden bij het onderwerp betrokken. Als we de gelegenheid hebben, organiseren we excursies of nodigen we deskundigen uit zodat de leerlingen zich zo volledig mogelijk kunnen verdiepen in het onderwerp. Meestal wordt het project afgesloten met een inloopmoment voor ouders en belangstellenden.


Brede Schooldag/Sportdag
In april is er de jaarlijkse sportdag voor alle kinderen van de Brede School.
Kleuters blijven in de buurt van hun eigen schoolplein. Met de oudere kinderen gaan we naar de sportterreinen van SDOO.

Sportactiviteiten

Ook door de gemeente of de sportvereningingen worden sportevenementen georganiseerd voor de kinderen van het dorp. Per jaar bekijken we aan welke sportactiviteiten we deelnemen.

Schoolmarkt
We starten het schooljaar op met een gezellige fancy-fair. Heel het dorp is uitgenodigd bij onze rommelmarkt. Ook het traditionele spellencircuit (pony-rijden, spijkerbroek hangen, springkussen, klimwand) trekt altijd veel kinderen.

Kerst
Ieder jaar kijken we naar de invulling van de kerstviering. Dit kan zijn per klas, per bouw, 1 viering (gehele school), een kerstwandeling, een maaltijd, een musical, enz. Het kerstfeest past binnen de visie van de school (beleven, vieren, gebed, kerstevangelie).

Paasfeest
We zijn gewend om op de donderdag voor pasen met de kinderen op school te eten. Rondom deze paaslunch wordt aandacht besteed aan het feest van pasen met een viering in de groepen of de bouw.

Sinterklaas
Dit is jaarlijks een happening. Zowel kinderen als ouders zijn rond half negen paraat op het plein. Elke keer is het spannend hoe de goedheiligman en zijn knechten arriveren. Er gaat namelijk nog wel eens het nodige mis. Met name onze jonge kinderen leven intensief toe naar deze dag. Vanaf groep 5 maken kinderen surprises en gedichten.

Crazy Juffendag
Voor de voorjaarsvakantie vieren wij de verjaardagen van de juffen met een ‘crazy’ feest. Natuurlijk wordt in iedere groep de jarige juf in het zonnetje gezet. Daarna gaan we met de hele school genieten van een hapjesbuffet of high tea. We sluiten de dag af met crazy optredens van alle groepen. Verklede kinderen en juffen mogen dan zeker niet ontbreken.

Airborne-herdenking
De kinderen van groep 8 werken jaarlijks mee aan de herdenking op de dijk.